cukorbetegsegrol-maskepp-page

Cukorbetegségről – másképpen!

Akár önt, akár hozzátartozóját érinti ez az állapot, tudja, menyire nehezíti az életet a betegség „szinten tartásához” szükséges étrend, inzulin adagolások, a fenyegető vagy már kialakult, elkerülhetetlen szövődmények sora. Vajon lehet javítani mindezen?

Már statisztikai adatok sem kellenek, hogy érzékeljük ennek a problémának a növekedését. Egyre többen találkoznak vele már gyerekkorban vagy fiatal felnőttként. Még egy jól “beállított” cukorbetegnek is jelentősen nehezebb az élete egy egészséges emberhez képest: étrend korlátozások, vércukor ellenőrzések, inzulin, még így is előforduló rosszullétek vagy a szem, vese, idegrendszeri vagy vérkeringési szövődmények, amelyek megjelenése csak idő kérdése. Látszólag nincs jobb megoldás.

Ön vagy a hozzátartozója nem volt mindig cukorbeteg – a dolog egyszer csak elkezdődött. Senki sem úgy született, hogy már cukorbeteg. Léteznek öröklött testi adottságok, hajlam, de van valami, amit ÖN tesz, tett, jelenleg is, amit ha megváltoztat, sokkal jobb lehet! Amikor cukorbeteg lett, valami történt, valami ezt kiváltotta, de azt megelőzően a teste képes volt jól működni. Ennek a változásnak az irányát meg lehet változtatni, ha megértjük a folyamatot, és a teste képes lesz ismét sokkal jobban működni!

Képzeljen ez egy banánt, amikor még zöld: nem édes. Ahogy sárgul, majd barna pöttyök jelennek meg rajta, egyre édesebb (magasabb a cukor szintje), végül erjedésnek indul. Lehet, hogy a cukorbeteg testében is valami hasonló zajlik? Jöjjön el, és megtudja.

Az állapotfelmérés és tanácsadás során:

 1. megkeressük azokat az életmódbeli okokat, amelyen hozzájárultak a cukorbetegség kialakulásához
 2. segítek megtalálni, amit ön tett vagy jelenleg is tesz, ami fenntartja vagy rontja a helyzetet
 3. segítek megérteni az összefüggéseket, megtalálni a mindennapi élet optimálisabb, jobb választásait, amivel:
   • több energiája lesz,
   • kevésbé ingadozó vércukor értékek érhetők el,
   • a szövődmények kialakulásának esélye jelentősen csökken,
   • a már kialakult szövődmények jelentősen javulhatnak,
   • a testsúlya közelíti az ideálisat.
 1. néhány hónapon vagy szükséges időn keresztül folytatott coaching, kontroll során segítek abban, hogy ezek a változások könnyen, élvezetesen válhassanak a mindennapi élete részévé, és ne a “lemondás”, hanem a “megismert új dolgok bősége” legyen a meghatározó.

Egy jelentősen jobb életminőség érhető el egy cukorbeteg ember számára.